Νέα πλατφόρμα αιτήσεων φωτοβολταϊκών Net Metering & εγχειρίδιο χρήσης

Περίληψη

Άνοιξε η νέα απλοποιημένη πλατφόρμα αιτήσεων για φωτοβολταϊκά Net Metering έως 10 kW (pvstegi.gov.gr/)

Ο ΔΕΔΔΗΕ εγκαινίασε τη νέα του πλατφόρμα που αφορά στην ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για ΦΒ σταθμό από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό (Net Metering) εγκατεστημένης ισχύος έως 10,8 kW και μέγιστης ισχύος παραγωγής έως 10 kW.

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής και διαχείρισης αιτήσεων σύνδεσης για ΦΒ σταθμούς από Αυτοπαραγωγούς με Ενεργειακό Συμψηφισμό εγκατεστημένης ισχύος 10,8 kW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 10 kW στο Δίκτυο Διανομής συμπεριλαμβανομένου και του Δικτύου Διανομής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πρόκειται για φωτοβολταϊκά, η μέγιστη και η εγκατεστημένη ισχύς ταυτίζονται, οπότε αφορά σε έργα έως 10 kW.

Μπορείτε να δείτε τη νέα πλατφόρμα πατώντας εδώ

Το εγχειρίδιο χρήσης της νέας πλατφόρμας μπορείτε να το δείτε εδώ

Σε περίπτωση που έχετε απορίες ή αντιμετωπίζετε προβλήματα, παρακαλούμε βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες και εφόσον εξακολουθείτε να έχετε ανάγκη υποστήριξης, για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να υποβάλετε αίτημα επικοινωνίας με περιγραφή του ζητήματος που αντιμετωπίζετε μέσω της online εφαρμογής του ΔΕΔΔΗΕ ή της εφαρμογής My Deddie App σε Android και iOS. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο για αναφορά του αιτήματός σας.