Τι πρέπει να κάνω με τις φωτογραφίες που πρέπει να ληφθούν πριν και μετά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης;

Θα πρέπει από τώρα να φροντίσετε για την λήψη τουλάχιστον μίας φωτογραφίας, από κάθε σημείο της κατοικίας στο οποίο πρόκειται να γίνει μια εργασία ενεργειακής

αναβάθμισης. Πχ, από τον χώρο της ταράτσας, αν πρόκειται να μπει ηλιακός θερμοσίφωνας, από το εξωτερικό κέλυφος της κατοικίας, αν πρόκειται να γίνει τοποθέτηση θερμομόνωσης, από κάποια από τα ανοίγματα, αν πρόκειται να γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων, κ.ο.κ. Μετά τις εργασίες, ή και κατά την διάρκεια τους, θα πρέπει να αποτυπωθούν φωτογραφικά τα ίδια τμήματα, ώστε να διακρίνονται οι νέες παρεμβάσεις. Επομένως, στο άνω παράδειγμα, από την ταράτσα με το νέο ηλιακό θερμοσίφωνα, από το εξωτερικό κέλυφος με την θερμομόνωση (ή καλύτερα κατά την διάρκεια των εργασιών), από κάποιο από τα ανοίγματα με τα νέα κουφώματα, κ.ο.κ.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αναρτηθούν εντός του πληροφοριακού συστήματος στο τέλος με την ολοκλήρωση των εργασιών και μαζί με την προσκόμιση των παραστατικών κλπ. σε κατάλληλο πεδίο που έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό.